Особливі птахи

Category:

Особливі птахи

                           
Програма “Особливі птахи” – це індивідуальний план реабілітації, лікування та соціалізації дітей і підлітків хворих на ДЦП та допомога їх сім’ям. 

Програма “Особливі птахи” – це пілотний проект Фонду, реалізовуючи який, ми маємо на меті створити центри соціалізації та кондуктивної педагогіки для дітей з особливими потребами, залучаючи найкращий світовий досвід. 

Програма “Особливі птахи” – це рух вперед до підготовки пропозицій для органів державної влади щодо реформування соціальної інфраструктури для людей з інвалідністю та створення державних програм за принципом індивідуальних потреб кожного з 350 000 хворих на ДЦП громадян. 

Середня сукупна пенсія, яку отримують мама та дитина – 1800 грн на місяць. Через те, що сьогодні матері змушені доглядати та реабілітувати хворих дітей 24 години на добу, працювати вони не можуть. Середня вартість медичного лікування – 10 000 грн на рік, реабілітаційних заходів в Україні – близько 60 000 грн за умови проходження реабілітації хоча б двічі на рік. Реабілітація та заходи кондуктивної педагогіки для розвитку інтелектуальних здібностей за кордоном – близько 7000 євро на рік. Заняття з логопедом та вчителями з загальних предметів вдома – близько 60 000 грн на рік, за умови занять тричі на тиждень. Необхідне обладнання: візочки, взуття, ортези, дидактичні матеріали – близько 10 000 грн на два роки. Заходи з культурного розвитку, розвитку світогляду – близько 2000 грн на рік. Це означає, якщо ми хочемо вилікувати та допомогти дитині стати самостійною, то до її 13200 грн на рік не вистачає 270 000 грн. 

Міжнародний Благодійний Фонд "Вільний Птах"